27 stambenih jedinica za boračku populaciju

Podelom rešenja i ključeva za 27 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od I do IV kаtegorije sa područja opštine Ugljevik praktično je završen program, koji je trajao od 2008. do 2015. godine, a tiče se useljavanja i zbrinjavanja onih koji su svoje živote ugradili u slobodu i stvaranje Republike Srpske.

U Ugljeviku kroz ovaj program obuhvaćeno je 78 korisnika, odnosno dodeljene su 34 stambene jedinice dok su 44 korisnika dobila nepovratna novčana sredstva, istakao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i dodao da je Vlada Republike Srpske bila prisutna u pomoći boračkoj populaciji i narodu Ugljevika. Takođe je najavio da će Vlada Srpske na sednici doneti uredbu kojom će omogućiti svim preostalim porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, koje se iz opravdanih razloga nisu prijavile na konkurs resornog ministarstva za stambeno zbrinjavanje, da to učine.

DSC05736--m
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić takođe je prisustvovao dodeli ključeva i rešenja porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i tom prilikom izrazio veliku čast i zadovoljstvo što je u jednom vremenskom periodu svog rada imao dužnost da se brine o boračkoj kategoriji odnosno ljudima koji se nalaze u stanju određene potrebe da im država rešava određena pitanja.

Opština Ugljevik je u proteklom periodu izdvajala značajan deo novčanih sredstava za rešavanje stambenih potreba onih koji su dali najviše za odbranu i stvaranje Republike Srpske, naglasio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakavši ovom prilikom da je u Ugljeviku ranije stambeno zbrinuto 301 porodica poginulih boraca i 27 ratnih vojnih invalida i dodao da mu je čast što je na ovaj način učestvovao u pomoći ovoj populaciji.

DSC05742-svi
Prema rečima generala Milomira Savčića, predsednika Boračke organizacije Republike Srpske, stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida je najuspešniji program koji Vlada RS sprovodi kada je u pitanju briga o boračkoj kategoriji.

Porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida rešenja i ključeve za stanove dodelili su predstavnici Vlade Republike Srpske i predstavnici lokalne samouprave koji su presecanjem vrpce zvanično pustili na korišćenje stambenu zgradu. Ovoj svečanosti prisustvovali su brojni privredni i politički subjekti, mediji kao i veći broj građana Ugljevika.

DSC05746-baka

Izvor: Skala Radio