AKCIJA DDDK „RUDAR“ UGLjEVIK

U okviru slavskih svečanosti organizovanih povodom obilježavanja krsne slave opštine Ugljevik – Svete Petke danas se u ovoj podmajevičkoj opštini održava akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Akciju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ “Rudar” iz Ugljevika, a podršku im je pružilo preko 30 DDDK iz Srbije i Srpske.

Dragocjena tečnost tečnosti će biti darovana Zavodu za transfuziju krvi Bijeljina.

Dobrovoljne davaoce posjetio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je izrazio posebno zadovoljstvo što je u okviru slavskih svečanosti i ove godine organizovana humana akcija.

“Ovo društvo je najveće i najorganizovanije u Republici Srpskoj. Oni su u prethodnom periodu bili nosioci najvećeg priznanja koje opština daje povodom krsne slave. Pomažemo ih i činićemo to i u narednom periodu”, rekao je Perić.

Načelnik Centra za transfuzijsku medicinu Bijeljina Snežana Gegić ističe da su je planirano da prikupe 300 doza krvi, a društvo iz Ugljevika je oborilo sve rekorde i u Republici Srpskoj i okruženju.

Predsjednik DDDK “Rudar” Ugljevik Milan Marković kaže da ovo podmajevičko dobrovoljno društvo u Ugljeviku svake godine ima dvije redovne akcije u martu i oktobru koje okupe veliki broj dobrovoljnih davalaca.

DDDK “Rudar” broji 850 članova, a u sklopu ovog društva su i aktivi iz Suvog Polja, Mezgraje, Korenite i “Elektro-Bijeljine”.

Današnju akciju podržala su društva iz: Ivanjice, Kostoca, Svilajnca, Čačka i Užica iz Srbije, te Mrkonjić Grada, Trebinja, Istočnog Sarajeva i Gacka iz Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *