Albanci će se žaliti i Sudu za sportsku arbitražu

BEOGRAD – Fudbalski savez Albanije najavio je danas da će uložiti žalbu na kaznu UEFA povodom prekinute utakmice sa Srbijom i da je u slučaju odbijanja žalbe spreman da se obrati Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Albanci smatraju da su oštećeni odlukom UEFA da prekinuti meč bude registrovan 3:0 za Srbiju i da moraju da plate 100.000 evra tvrdeći da su njihove reprezentativce fizički napali navijači Srbije i službenici obezbeđenja na stadionu Partizana u Beogradu 14. oktobra.

“Kazna je nepravedna i nesrazmjerna događanjima na stadionu. Trenutno čekamo da u narednih 10 do 14 dana dobijemo zvaničnu dokumentaciju od UEFA, a onda ćemo uputiti zvaničnu žalbu. Nepravedno smo kažnjeni i veoma razočarani, jer UEFA nije uzela u obzir nasilničko i rasističko ponašanje navijača Srbije”, izjavio je predsjednik FS Albanije Armand Duka za Skaj Sport.

On je takođe izrazio zabrinutost zbog prisustva na terenu huligana Ivana Bogdanova, koji je nedavno pušten iz zatvora nakon služenja kazne zbog podsticanja nereda na utakmici Italija – Srbija 2010. u Đenovi.

“Ovo je ponovljena priča. U Đenovi su bili neredi kada su igrali Italija i Srbija, a svi znaju šta šta se dogodilo i na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu. Bogdanov je vođa njihovih navijača i on je odgovoran za incidente, a slobodno se kretao po terenu. UEFA je dobila tu informaciju”, kazao je, između ostalog, Duka.

On je naveo da im je rečeno kako će za obezbjeđenje meča u Beogradu biti angažovano 4.000 policajaca i 947 redara.

“Organizacija utakmice bila je potpuni promašaj. Mi smo samo htjeli da igramo fudbal, a osjetili smo mržnju 30.000 ljudi. Plašili smo se i za naše živote”, rekao je Duka.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je 24. oktobra prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem 3 boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok su dva nacionalna saveza kažnjena i novčano sa po 100.000 evra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *