AMD Auto Ugljevik preventivna kampanja „Učinimo starost bezbjednijom“

UGLJEVIK- 24.02.2015. godine počela je preventivna kampanja „Učinimo starost bezbjednijom“ u većini opština Republike Srpske, i koja ima za cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj kroz povećanje bezbjednosti pješaka, naročito lica starijih od 60 godina. Akcija će trajati do 8. marta i zajedno je sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) sa 49 auto-moto društava i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Tim povodom je Amd Auto Ugljevik sprovelo akciju I u opštini Ugljevik. Isticanjem letaka na parking mjestima, u postanskim sandučićima, direktno podelom prolaznicima, narocito osobama starije dobi.

Zatim Isticanjem plakata na javnim mjestima. Direktnim razgovorom sa učesnicima u saobraćaju. Još jedan način realizacije preventivne kampanje “Učinimo starost bezbjednijom” je bila sam posjeta klubu penzionera, za koje uz letke priložen I kratak tekst, koji sadrzi statistiku o smrtnosti pješaka I važnosti sprovođenja same kampanje. Cilj kampanje je povećati oprez svih učesnika u saobraćaju, kako pješaka tako I vozača. Koliko je važno prelaziti ulicu na tačno označenim mjestima, biti osvjetljen u noćnim satima što je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske utvrđena obaveza pješaka. Jer najveći broj nezgoda pješacima se dešava između 16-22 časa. Među njima najviši broj nastradalih su lica starija od 60 godina. zbog starosti su im smanjene sposobnosti čula vida, smanjena je brzina opažanja, produžen proces obrade informacija, smanjena je sposobnost pamćenja, lakše se umaraju, podložniji su bolesnim stanjima i upotrebi lijekova, smanjena je pokretljivost i brzina reagovanja… Probudimo svijest, povećajmo oprez na kolovozima, kako kao vozači, tako kao pješaci. Vodimo računa o svim učesnicima u saobraćaju,o našim najmlađim I najstarijim pre svih. Poštujmo propise I Zakone o bezbjednosti saobraćaja, da bi smanjili smrtnost na kolovozima!

AMD “AUTO UGLJEVIK” Sekretar: Ugljevik, Irena Miletić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *