AMD Auto Ugljevik sprovodi kampanju “Smanji brzinu, krivicu ne možeš”

UGLJEVIK- Podjelom letaka i lijepljenjem plakata na unaprijed dogovorenim mjestima širom Republike Srpske (RS) u petak (24. april) biće ozvaničen početak preventivne aktivnost “Smanji brzinu, krivicu ne možeš” kojom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača o važnosti i značaju poštivanja ograničenja brzine kretanja vozila na putevima u RS.AMD Auto Ugljevik  će ovu kampanju sprovesti na opštini Ugljevik.

Aktivnost će trajati do 30. aprila, odnosno od 1. do 19. jula ove godine, a zajednički je sprovode Ministarstvo saobraćaja RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Auto-moto savez (AMS) RS i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS.

Cilj sprovođenja kampanje “Smanji brzinu, krivicu ne možeš”, jeste povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, smanjenjem broja vozača koji ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila na putevima Republike Srpske.

Prema podacima MUP-a RS, u toku 2014. godine na putevima Srpske dogodilose 8.581 saobraćajnihnezgoda, a neprilagođena brzina je uzrok nastanka njih 2.440 ili 28,4 odsto.

Brzina je jedan od osnovnih faktora rizika u saobraćaju.Veće brzine kretanja vozila dovode do većih udarnih brzina, a samim tim i do težih povreda. Veće brzine kretanja vozila imaju za posljedicu veći stepen rizika od nastanka nezgode, a samim tim i težine posljedica. Sa porastom brzine kretanja raste vjerovatnoća da će vozilo učestvovati u saobraćajnoj nezgodi, a raste i težina nezgode.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *