AMS RS: Јutros bez većih zastoja

U Republici Srpskoj vozila jutros saobraćaju po suvim kolovozima, dok je njihova frekvencija u Federaciji BiH pojačana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub, zbog bušenja i miniranja terena. Radovi su produženi do 30. oktobra, a obustave su planirane od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, vozila zbog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mosta na regionalnom putu R-405, dionica Stari Majdan dva -Lamovita, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila.

Na magistralnom putu M-4, na dionici Čelinac-Kotor Varoš i dionici Kotor Varoš-Obodnik, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš, režim saobraćanja vozila biće izmijenjen.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Od sutra, zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-18, dionica Tuzla-Ugljevik, doći će do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćanja do 31. decembra.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, vozila zbog sanacije kolovoza saobraćaju povremeno jednom trakom, dok se na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraća jednom trakom.

Kolovoz je u FBiH pretežno suv, a frekvencija vozila je pojačana.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Do kraćih zastoja doći će na putnim pravcima Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Јablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja, a zbog radova na teritoriji Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno.

Izvor: SRNA