Banjalučki neurolozi dobili moderni aparat

BANJALUKA – Jedan od najmodernijih aparata, kada su u pitanju problemi izazvani neurološkim smetnjama, predstavljen je u ordinaciji “Dr Arar” u Banjaluci.

Radi se o TILT testu, koji prati sve vitalne parametre u organizmu čovjeka – od nivoa kiseonika u krvi, ritma rada srca i drugih, pomoću kojeg se za 20 minuta određuje dijagnoza za koju su prije trebale i godine. Pregled ovim aparatom uskoro će biti dostupan svim korisnicima Zdravstvenog fonda RS.

“Malo ovih aparata se nalazi u čitavoj Evropi, na primjer VMA u Beogradu nema isti”, kazao je Vlado Đajić, specijalista neurologije.

Dodaje da će se na pregled istim moći naručiti svi koji imaju neke simptome i tada će plaćati punu cijenu pregleda od 100 KM, dok će uz uputnicu od neurologa, kardiologa ili otorinolaringologa plaćati samo cijenu participacije.

“Pao sam u nesvijest i tom prilikom se povrijedio, nisu mogli da mi nađu dijagnozu, ali je to doktor Đajić, uz pomoć ovog aparata, uspio za 20 minuta”, kazao je Goran Đekanović iz Teslića, jedan je od prvih koji su obavili pregled TILT testom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *