Bijeljina: “Dani komedije” od 21. do 25. marta

Petnaesti pozorišni festival “Dani komedije 2016” biće održan od 21. do 25. marta u Centru za kulturu Bijeljina.

21.03.3016. godine  u 20:00h – Pozorišna predstava „Dobrodošli u kabare”, Agencija Yugoart Beograd
Kabare: “Dobrodošli u kabare” na duhovit i ironičan način govori o detinjstvu, ljubavi, prijateljstvu i vremenu o kome danas često govorimo sa nostalgijom.  
Kabare Radeta Marjanovića je logično zaokruženje umetničkog rada jednog glumca, koji se 30 godina bavio i muzikom. Takvo višegodišnje iskustvo ga je podstaklo da se upusti u jedan od najtežih scenskih žanrova: mjuzikl kabare ,,Dobrodošli u kabare “
Učestvuju: Rade Marjanović sa glumicom Tanjom Bošković,klavijature Uroš Ranković.
 
22.03.2016. godine u 20h – Pozorišna predstava “Maratonci trče počasni krug”, Studentsko pozorište Pale
PredstavaMaratonci trče počasni krug” predstavlja adaptaciju kultnog filmskog scenarija, po tekstu Dušana Kovačevića sa ženskom postavom glavnih likova, koja kroz tekstualno-muzičku sintezu daje ovoj verziji jednu novu, dimenziju koja bi se trebala dopasti publici.
Ovakav prikaz bio je izazov za cijelu ekipu koja je radila na predstavi.
 Glumačku ekipu čine: Vanja Maletić, Jovana Kostić, Svjetlana Lizdek, Tanja Kenjić, Ljubica Čvoro, Mirjana Ilić, Marija Šuković, Tamara Trgovčević, Mia Rajković, Boško Krljaš, Veljko Đoković i Janko Jugović.
Režiju po drugi put potpisuju Jovana i Nemanja Kostić, članovi SPP.
 
23.03.2016. godine u 20h – Pozorišna predstava „Hipertenzija”, Agencija Yugoart Beograd
Pozorišna predstava „Hipertenzija” Scenario i režija: Svetislav Basara.
Igraju: Predrag Ejdus i Branislav Trifunović. *Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih srpskih književnika, u svom režiserskom prvencu na autentičan, duhovit i ironičan način bez banalne društveno-političke aktualizacije, donosi tragikomičnu duo dramu na tragu „Balkanskog špijuna” i „Profesionalca”.
 
24.03.2016. godine u 20h – Pozorišna predstava „Garsonjera”, Narodno pozoriše Republike Srpske Banja Luka
 “Garsonjera” je rađena prema motivima vodvilja “POZAJMLjENI STAN”, autora Imrea Benčika, a u režiji Aleksandra Pejakovića koji je i dramaturg predstave.
U predstavi igraju glumci NPRS, Vedrana Mačković Zubović, Miljka Brđanin Babić, Ljiljana Čekić, Radenka Ševa, Bojan Kolopić, Dragoslav Medojević, Zoran Stanišić, Ognjen Kopuz i Rok Radiša.
Scenograf “Garsonjere” je Dragana Purković Macan, kostimograf Ivana Jovanović, lektori Milorad Telebak i Nataša Kecman, a inspicijent i sufler predstave je Vesna Maksimović.
 
25.03.2016. godine u 20h  – Pozorišna predstava „Arsenik i stare čipke”, Agencija „Scena” Beograd
„Arsenik i stare čipke” je komedija po tekstu Džozefa Keserlinga. Režija: Stefan Sablić. Scenografija i kostimografija: Boris Čakširan.
U predstavi igraju Seka Sablić, Gorica Popović, Bane Zeremski, Nikola Vujović, Mladen Andrejević, Nebojša Milovanović i Boris Milivojević.
„Arsenik i stare čipke” je najpopularnija i najizvođenija crnohumorna komedija američkog pisca Džozefa Keserlinga. Uzbudljiva trilerska priča plete se oko pozorišnog kritičara Mortimera Brustera (Nikola Vujović) i njegove dve „divne” tetke dobročiniteljke, koje tumače Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović,a za koje se ispostavlja da ubijaju ljude iz plemenitih motiva, trujući ih kupinovim vinom…
Cijena pojedinačne ulaznice je 10 KM a cijena kompleta ulaznica je 40 KM.