Bijeljina – Poziv za dodjelu na korištenje socijalnih stanova

Grad Bijeljina je, u okviru projekta “Sistem socijalnog stanovanja”, objavio javni poziv za dodjelu na korištenje socijalnih stambenih jedinica na području grada za najugroženije građane i romsku populaciju.

Poziv je objavljen nakon što je grad Bijeljina s austrijskom organizacijom “Hilsverk internešnel” potpisao projekat “Razvoj integrisanog modela u teoriji i praksi” i nakon donošenja Pravilnika o načinu dodjele pomoći, izbora korisnika i realizaciji projekta “Sistem socijalnog stanovanja”.

Projekat, koji se realizuje sa austrijskom organizacijom koja povlači sredstva iz EU, novina je u stambenom zbrinjavanju u Bijeljini.

U okviru projekta, u Bijeljini se dodjeljuje na korištenje 16 stambenih jedinica, osam površine 30 metara kvadratnih i osam stambenih jedinica površine 40 metara kvadratnih, prema utrđenim kriterijima.

Grad je vlasnik stambenih jedinica koje se dodjeljuju na korištenje u okviru tog projekta. Stanovi se dodjeljuju odabranim korisnicima programa, isključivo na korištenje, bez mogućnosti prenosa vlasništva, otkupa ili prava nasljeđivanja.

Dvije zgrade namijenjene Romima i socijalno najugroženijim licima biće izgrađene u tzv. Boračkom naselju u Amajlijama i u Ulici Ilije Garašina u romskom naselju u Bijeljini.

Ove dvije zgrade biće zaršene u 2015. godini, kada će prvi stanari i useliti u nove objekte.

Romske porodice su već prema pravilniku i konkursu izabrane jesenas, a u toku je poziv na konkurs za socijalno najugroženije.

Obrasci koje građani treba da popune dostupni su u gradskoj upravi, a dokumentaciju i kriterijume koje je neophodno da ispune nalaze se na zvaničnoj veb-stranici grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *