Bimal izvozi prve količine jestivih ulja u Kinu

BRČKO, Iz fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal iz Brčkog  otpremljene su prve količine jestivog rafinisanog ulja za Kinu.

Oko 1.000.000 litara jestivog ulja proizvedenog u Brčkom iz fabrike Bimal biće otpremljeno kupcu u Kini.

Predstavnici Bimal-a nedavno su posjetili nekoliko kupaca u Shanghaju sa kojima je potpisan predugovor o saradnji, a nakon realizovane prve pošiljke u flex kontejnerima, od sljedeće sedmice kreće isporuka još 2.500.000 litara sirovog ulja. Ukupno će kupcima u Kini tokom ljeta biti isporučeno oko 3,5 miliona litara ulja proizvedenog po najvišim standardima kvaliteta.

Povećanje proizvodnih kapaciteta, konstantno ulaganje u kvalitet proizvoda i vizija razvoja na nova tržišta omogućili su Bimal-u da svoja visokokvalitetna ulja izvozi na svjetsko tržište, uključujući i nova tržišta poput Bliskog istoka i Kine. „Sigurni u kvalitet naših proizvoda, vjerujemo da je ovo početak dugoročne saradnje sa kupcima u Kini“, poručila je Nataša Pucar, Direktorica korporativnih komunikacija Bimal-a.

U saopštenju Bimal-a se navodi da kompanija ima stratešku viziju razvoja i plasmana svojih proizvoda na nova tržišta, uključujući i tržišta izvan regije Zapadnog Balkana, budući da proizvodni kapaciteti to omogućuju. Iako je na novim tržištima moguće postići znatno više cijene nego na domaćem tržištu, Bimal nastoji održati konkurentne cijene na domaćem tržištu i u kontinuitetu nuditi domaćim potrošačima potvrđeni kvalitet svih svojih proizvoda proizvedenih u Brčkom po najvišim standardima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *