Bokatin Dijak – predstavljanje 4. broja

LOPARE – U Centru za kulturu predstavljen je četvrti broj časopisa za jezik, književnost i duhovnost „Bokatin Dijak”. Časopis su predstavili članovi uredništva Nemanja Milovanović, Slobodan Jović i Marko Tomić. Gosti na promociji časopisa su bili Miroslav Toholj, književnik, Aleksandar Dunđerin, književni kritičar i Dejan Maksimović, vlasnik izdavačke kuće „Filip Višnjić“ iz Beograda. Miroslav Toholj i Aleksandar Dunđerin nisu krili svoje zadovoljstvo što u tako maloj sredini kao što su Lopare izlazi veoma kvalitetan časopis, ali su i ukazali na to šta bi još trebalo uraditi da bi ovo izdanje bilo još kvalitetnije.
Predstavljnje ovog broja „Bokatina Dijaka“ vodio je Slobodan Jović, koji je rekao da je i peti broj pripremljen i da će uskoro izaći iz štampe.
„Časopis ima sedam stalnih rubrika, a prvom rubrikom o jeziku uvijek otvaramo časopis”, rekao je glavni i odgovorni urednik časopisa Nemanja Milovanović, uz osvrt na rad autora Jelice Stojanović koji govori o Prvom svjetskom ratu i odnosu prema ćirilici, kao i drugim srpskim nacionalnim simbolima.
„U ovom broju objavljena su i privatna pisma jednog od članova `Mlade Bosne`− Veljka Čubrilovića, a povod je 100 godina od atentata na prestolonasljednika Franca Ferdinanda”, rekao je Milovanović i dodao da je ovo prilika da se skrene pažnja na Veljka i Vasu Čubrilovića, ali i na ostale Majevičane koji su učestvovali u Sarajevskom atentatu. Jedno od tih pisama, koje je Čubrilović namijenio svojoj kćerki kad navrši petnaest godina, glavni i odgovorni urednik je pročitao prisutnoj publici. Marko Tomić, urednik dijela časopisa o duhovnosti je ukratko predstavio ovu rubriku.
Izdravač ovog izdanja je Centar za kulturu i informisanje Lopare, a štampanje časopisa je podržala Opština Lopare.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *