Brendiranjem domaćeg proizvoda do povjerenja domaćih i inostranih potrošača

Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH organizovao je danas u Bijeljini seminar “Poboljšanje marketinških i prodajnih vještina” za kompanije iz poplavljenih područja radi ulaska na nova izvozna tržišta kroz razvoj izvoznih strategija i unapređenje marketinških i prodajnih vještina.

 

Direktor Instituta za edukaciju VTK BiH Duljko Hasić izjavio je za Fenu da su na seminaru tematizirana četiri modula: Marketing strategija, Prodajna strategija, Osnove menadžmenta i organizacijskog ponašanja i Poslovna komunikacija i pregovaranje.

Istakao je da im je namjera objediniti oblast proizvodnje, nabavke i prodaje te implementirati međunarodne standarde da bi postigli ključni cilj – brendiranje domaćeg proizvoda – te time stekli povjerenje domaćih i inostranih potrošača.

Hasić je dodao da nastoje informisati proizvođače i distributere da je za probirljivo tržište EU, posebno kad su u pitanju proizvodi biljnog i animalnog porijekla, izlazna strategija proizvođača u povezivanju, zbog čega Institut aktivno radi na profesionalnom osposobljavanju i usavršavanju kvalifikacija koje su ključne za uspjeh na izvoznim tržištima.

Seminar je organizovan uz podršku USAID – Sida FIRMA projekta.

 

Izvor: Fena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *