“Brod 2015”- Školi fudbala “Trnova” 3. mjesto

BROD-Na prvom po redu međunarodnom turniru “Brod 2015” u konkurenciji ekipa (dječaci rođeni 2003 godine) kao što su NK “Budainka” Kolonija Slavonski Brod, FK “Kozara” Gradiška, AF “Sporting” Teslić, Škola fudbala “Bambi” Tuzla, Škola fudbala “Evrogol” Pelagićevo, NK “Marsonija” Slavonski Brod, OFK “Polet 1926” Brod, OFK “Sport Team” Banja Luka, ŠF “Fair Play” Doboj, FK “Liješće”, NK “Zvijezda” Gradačac, NK “Mladost” Dubica, Škola fudbala “Stars” Gradiška, ekipa škole fudbala “Trnova” je osvojila 3. mjesto.

Grupnu fazu škola fudbala “Trnova” završila je na prvom mjestu ,pa je za protivnika u četvrtfinalu imala ekipu “Fair Play” iz Doboja koju je savladala rezultatom 2:1. U polufinalu sastale su se možda i dvije najbolje ekipe na turniru, NK “Marsonija” i škola fudbala “Trnova”, a utakmica je riješena posle izvođenja kaznenih udaraca pošto u regularnom toku utakmice nije bilo golova. Ovaj put više sreće su imali mladi fudbaleri NK “Marsonije” i zasluženo su se plasirali u finale turnira, koji su kasnije i osvojili.

U borbi za 3. mjesto škola fudbala “Trnova” pobijedila je ekipu škole fudbala “Bambi” Tuzla, rezultatom 1:0. Dječaci iz škole fudbala nastavljaju sa daljim radom i spremaju se za turnire širom zemlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *