Budžet Bijeljine za 2015. godinu, 43 miliona KM

Budžet Bijeljine za 2015. godinu planiran je u iznosu od 43 miliona KM, što je za jedan odsto manje od ovogodišnjeg budžeta nakon rebalansa u julu.

 

Iz gradske kase se naredne godine mora platiti 5,4 miliona KM po osnovu ranijih zaduženja, za pokriće akumuliranog deficita iz prethodnog perioda ponovo je planirano milion KM, što je već ranije najavljeno pa odgođeno.

U budžetu su planirana sredstva od 5,5 miliona KM za kapitalne izdatke, dok je najveća stavka u tekućim rashodima od 31 milion KM i dalje trošak za ličnu potrošnju i materijalne troškove Administrativne službe i Skupštine od 12,5 miliona KM ili 29 odsto budžetskih rashoda.

U planiranom prihodu od 38,4 miliona KM najviše novca za gradsku kasu očekuje se od poreza na dodatnu vrijednost 22,2 miliona KM, a od naplate poreza na lična primanja planirano je da bude prikupljeno 5,4 miliona KM prihoda.

Iz budžeta za narednu godinu Bijeljina će šest odsto novca izdvojiti za kulturu i rekreaciju i tri odsto za obrazovanje.

Za socijalnu i dječiju zaštitu, kao i pomoć boračkoj kategoriji stanovništva predviđeno je izdvajanje 6,2 miliona KM.

Skupština grada imaće na raspolaganju 546.200 KM za troškove odborničkih naknada, sjednica, obilježavanje značajnih datuma, za reprezentaciju i finansiranje rada Gradske izborne komisije.

Kabinet gradonačelnika za narednu godinu ima budžetski okvir od 414.100 KM. Za finansiranje rada političkih partija planirano je 200.000 KM novca iz gradske kase

 

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *