Danas konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske

BANJALUKA – Na današnjoj konstitutivnoj sjednici novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske svečane zakletve položiće novoizabrani poslanici, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić.

Na sjednici bi trebalo da bude izabran predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, te verifikovani mandati poslanika.

U 11.00 časova Centralna izborna komisija BiH poslanicima će dodijeliti sertifikate u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

U Narodnoj skupštini Srpske u periodu od 2014. do 2018. godine SNSD će imati 29 poslanika, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 24, DNS-NS-SRS osam, PDP sedam, te Koalicija “Domovina”, NDP i SP po pet.

Na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biće donesena i odluka o broju potpredsjednika parlamenta Srpske i njihovom izboru.

Na sjednici bi trebalo da budu usvojena i dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

Konstitutivnom sjednicom devetog saziva Narodne skuptšine Republike Srpske predsjedavaće najstariji poslanik Ilija Stevančević, a u radu će mu pomagati najmlađi poslanici, te generalni sekretar.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *