Danas u Gradišci o tehnologiji čuvanja voća

SARAJEVO, Spoljnotrgovinska komora BiH organizovaće danas u Gradišci seminar o temi „Savremena tehnologija čuvanja voća“, s ciljem jačanja izvoznih kapaciteta firmi iz sektora svježeg voća i povrća.

Na seminaru će biti riječ o određivanju momenta berbe jabuke i kruške, pripremi plodova za skladištenje i čuvanje plodova jabuke i kruške u hladnjačama, mogućnosti čuvanja koštunjavog voća – šljive, trešnje, breskve u hladnjačama, te o tipovima hladnjača.

Predavač na seminaru, koji je organizovan zajedno sa Švajcarskim programom za podsticanje uvoza u EU i Švajcarsku, je doktor Boris Pašalić, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Učešće na seminaru je besplatno za sve kompanije koje blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac danas do 12.00 časova, na imejl adresu mirza.konjo@komorabih.ba ili na broj faksa +387 33 566 205.

Seminar će biti održan u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske – Područna jedinica Gradiška.

Prijavni obrazac može se preuzeti sa veb stranice Spoljnotrgovinske komore BiH komorabih.ba. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *