DDDK „Rudar“ – Darivanje krvi u godini jubileja

Društvo dobrovoljnih davaoca krvi /DDDK/ „Rudar“ Ugljevik organizovao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je dobijeno 270 doza ove dragocjene tečnosti.

Dobrovoljne davoce krvi posjetio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je izrazio zadovoljstvo jer je Ugljevik dva puta godišnje domaćin dobrovoljnim davaocima krvi.

„Društvo dobrovoljnih davaoca krvi „Rudar“ pokazuje svojim akcijama da je najbolje organizovano društvo u Republici Srpskoj, ponosni smo na njih, i na sav njihov human rad.“, rekao je Perić.

Perić se zahvalio Zavodu za transfuziju krvi iz Bijeljine i Doboja koji su danas podržali ovu akciju.

Potpredsjednik DDDK „Rudar“ Zoran Milović istakao je da je ovo godina jubileja akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

„Ovo je 20-ta po redu godina kako organizujemo ovakve akcije. Nakon odbrambeno-otadžbinskog rata, 1996. godine DDDK „Rudar“ ponovo se aktivirao i krenuo u organizaciju dobrovoljnog darivanja krvi, i u ovoj godini ulazimo u treću deceniju humanih aktivnosti.“, rekao je Milović.

Milović je istakao da DDDK „Rudar“ broji 850 članova a da je osnovano 1984. godine kada je osnovano Javno preduzeće “Rudnik i termoelektrana Ugljevik” čiji radnici čine većinu članova ovog društva.

Ljekar Daliborka Trišić iz Zavoda za transfuziju krvi Bijeljina rekla je da je u današnjoj akciji dobijeno 270 doza krvi.

„Krv je nezamjenjiva i neprocjenjiva, veliki je značaj svake doze i kapi ove dragocjene tečnosti koja spašava živote ugroženih.“, rekla je Trišićeva.

Današnju akciju pomogao je Zavod za transfuziju krvi Doboj kao i preko trideset društava iz Srbije i Republike Srpske.