Direktni letovi iz Srbije za SAD krajem godine?

Krajem ove godine ili u prvom kvartalu sljedeće mogu se očekivati direktni letovi iz Srbije za SAD, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, ističući da će letovi biti obezbjeđeni usvajanjem sporazuma između Srbije i SAD o vazdušnom saobraćaju, koji je na dnevom redu parlamenta.
Ona je u Skupštini Srbije kazala da tačan dan kada će direktne linije biti uspostavljene zavisi od komercijalnog interesa avioprevoznika i potvrdila da su domaći avioprevoznik i aerodrom već spremni.
Mihajlović je podsjetila da je posljednji direktan let sa SAD bio 1992. godine.
Ona je govoreći o Zakonu o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom prostoru, koji je takođe na dnevnom redu sjednice parlamenta, rekla da on treba da omogući da se utvrde jasni uzroci nesreća, ali i preporuke kako do takvih nesreća ne bi došlo ponovo.
Prema njenim riječima, cilj zakona je da poboljša bezbjednost putnika, ali i smanjenje određenih troškova.
Mihajlovićeva je rekla da zakon predviđa uspostavljanje centra za istraživanje nesreća i udesa za sva tri vida saobraćaja.
Govoreći o predloženim izmenama Zakona o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju, ona je rekla da je namjera da se još bolje utvrdi terminologija u zakonu i uskladi sa direktivama EU, a sve u cilju da prava putnika budu na prvom mjestu. Beta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *