DJEČIJE POZORIŠTE RS: OTVORENA IZLOŽBA SLIKA DARKA JUROŠEVIĆA

U Dječijem pozorištu Republike Srpske otvorena je izložba slika pod nazivom „U ogledalu“, umjetnika Darka Juroševića iz Milića. Riječ je o slikama rađenim u tehnici akril na platnu, koje za temu, uglavnom, imaju groteksnu ljudsku figuru i nekakav, iskrivljeni, neovozemaljski prostor.

Objašnjavajući motive koji se pojavljuju na njegovim slikama, Jurošević ističe: “Tema kao takva u mojim slikama i ne postoji, ali postoji nešto što ima veze sa pričom čovjeka koji proživljava svoje unutrašnje nemire. Taj nemir je prikazan kroz sukob toplih i hladnih boja, na kojim ja gradim svoj likovni izraz, a što, ustvari, simbolično predstavlja sukob dobra i zla”.

Izložbu je otvorio ministar kulture i prosvjete Republike Srpske Goran Mutabdžija, a o Juroševićevim djelima govorili su direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske, književnik Predrag Bjelošević i Vojislav Vujanović, likovni kritičar iz Sarajeva.Darko Jurošević je rođen u Zvorniku. Diplomirani je vajar i profesor likovne kulture. Završio je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Borislava Šuputa. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *