Do jeseni tri nova privredna subjekta

SREMSKA MITROVICA , U Sremskoj Mitrovici se do jeseni očekuje realizacija tri značajne investicije i početak rada najmanje tri nova privredna subjekta – obnovljeni „Mitros“, veliki rasadnik sadnica voća i fabrika podova od drveta italijanske kompanije „Labor Lenjo“ (Labog Legno).
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović izjavio je dopisniku Radio Novog Sada da je ova italijanska investicija vrednija od tri miliona evra, ali da je za grad još značajniji povratak drvoprerađivačke industrije koja je decenijama bila jedan od simbola Sremske Mitrovice.
Sa predstavnicima italijanske kompanije „Labor Lenjo“ koja je u Radnoj zoni „Jezero“ kupila parcelu za izgradnju sopstvenih pogona za proizvodnju podova od drveta, nedavno je održan sastanak u Gradskoj kući jer je preostalo da se usaglasi još nekoliko tehničkih detalja kako bi urbanistički projekat nove fabrike mogao da ide pred komisiju.
„Italijanski investitor će izgraditi objekat od nekoliko hiljada kvadratnih metara. Njihova namera je da u novom pogonu u našem gradu, najkasnije u septembru, počnu proizvodnju. U prvoj fazi zaposliće se oko 25 radnika“, naveo je Nedimović.
„Italijanska kompanija želi da stalno povećava proizvodnju i da širi pogone, pa su zato i uzeli parcelu koja je veća nego što im je potrebno u ovom trenutku. Nama je izuzetno važno što se u grad, na neki način, vraća drvoprerađivačka industrija po kojoj je Mitrovica nekada bila poznata“, dodao je on.
U privrednoj razglednici Mitrovice ističe se i najava formiranja mješovite spsko-holandske firme za koja će se baviti proizvodnjom sadnica najtraženijih sorti jabuka, ugovor o toj investiciji biće potpisan u utorak u Gradskoj kući i tom događaju prisustvovaće predstavnici Vlade Srbije i ambasade Kraljevine Holandije, a tokom naredne sedmice u Vladi Srbije očekuje se i potpisivanje ugovora o dodjeli više miliona evra podsticajnih sredstava austrijskom Gierlingeru koji je kupio „Mitros“.
Prema posljednjim informacijama, već sada je izvjesno da će umjesto planiranih 12 miliona evra u pokretanje proizvodnje, Gierlinger u „Mitros“ uložiti duplo više sredstava s planom da za tri godine ovaj bivši gigant zapošljava više od 650 radnika. RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *