Dobitnik 100.000 evra na tiketu: Cijeli život želim stan, sad sam to riješio

Balkansko poluostrvo ovih dana priča o njemu. O čovjeku koji je na jednu uloženu konvertibilnu marku osvojio blizu 100.000 evra, a na tiketu odigranom u Mozzartu tipovao je 8 mečeva!

Banjalučanin rođen 1977. godine, koji je iz razumljivih razloga želio da ostane anoniman, odbio je da se fotografiše jer je u pitanju velika suma novca, ali je pristao da za Mozzart Sport izdvoji malo vremena i prokomentariše ovaj dosad neviđeni dobitak.

“U Mozzartu se kladim skoro osam godina. Volim da idem kod vas jer imate u ponudi igre koje ja volim”, rekao je sada već čuveni Banjalučanin, i potom pojasnio kako je došao na ideju da na toliki ulog “gađa” ogroman dobitak.

Mali ulozi

“Tikete ovakvog tipa igram skoro svaki dan, obično uložim marku, dvije ili tri. Većinom su to tiketi s većim kvotama, odnosno potencijalni dobici od više hiljada maraka. Međutim, do skoro nisam ni znao da imate tako veliku mogućnost isplate. Negdje sam pročitao da je u pitanju milion maraka, pa sam onda malo pojačao kvote na svojim tiketima”, rekao je on.

Otkud ideja da na tiket stavi da će u prvom poluvremenu meča Panseraikos – Kalitea pasti tri ili više golova, s kvotom 10,50?

“Nisam pratio statistiku. Znam da nekada u grčkoj ligi padne više golova u prvom dijelu, tamo gdje niko ne očekuje, zato su i velike kvote, pa tako da inače ubacim jednu utakmicu tog tipa na svaki tiket”, objasnio je on.

Lagana panika

Kako se osjećao kada je vidio da je ostala još samo jedna utakmica za ogroman dobitak?

“Sreća da sam tog dana popio tri piva, pa sam bio malo opušteniji. Kada sam vidio da Liverpul gubi i da je rezultat 1:0 za Mančester Siti, pa da je pred kraj meča Liverpul izjednačio na 1:1… Onda je već počela da me hvata panika. Imao sam tu, na finalu Liga kupa iks, i ostalo mi je još da sačekam Lion – PSŽ, gdje sam tipovao na pobjedu domaćina u prvom poluvremenu”, navodi on.

Oko koje utakmice ste se najviše nervirali?

“Nisam se nervirao uopšte, ako mi vjerujete. Zapravo, ja nisam pratio svaku utakmicu sa svog tiketa, smatrao sam da grčku ligu i ne mogu da pogodim. Međutim, neke utakmice sam gledao, Mančester Junajted i Arsenal sam pratio baš uz to pivo… Kad sam vidio da je došao kec, tek sam tada počeo da polako pratim tiket. Bilo je tih nekih utakmica iz grčke lige koje su počele i završile, pa sam vidio da su mi ostale još dvije utakmice i onda sam se zaledio”, prisjeća se dobitnik.

Brzina isplate

Da li ste razmišljali oko toga kako ćete iskoristiti dobijeni novac?

“Samo jedna ideja je bila od početka kladilačkog staža – da riješim stambeno pitanje. To mi je životni problem, od rođenja sam podstanar. Između ostalog, zato sam i igrao u Mozzartu jer kod vas postoji mogućnost velikih dobitaka kao što je i ovaj koji sam ja osvojio. Potrefilo se, i imao sam sreće. Ostao sam veoma iznenađen vašom ljubaznošću, korektnošću i, naravno, brzinom isplate, svaka čast”, ističe on.

Da li ste i ranije imali velike dobitke i kolike, ako nije tajna?

“Moj najveći dobitak dosad iznosio je 400 KM”, kaže on.

Da li ćete nastaviti da “jurite” ovako velike dobitke?

“Sada sam ostvario svoj, da tako kažem, cilj, ali nastaviću da igram iz razonode, jer mi je zanimljivo”, zaključio je dobitnik oko 100.000 evra.