Doboj: Počinje “Festival tolerancije”

U Doboju danas počinje “Festival tolerancije” koji će do 16. novembra, kada se obilježava Međunarodni dan tolerancije, obuhvatiti edukativne, kulturno-umjetničke i zabavne sadržaje s ciljem promocije tolerancije i podizanja svijesti o problemima ranjivih socijalnih grupa.

Festival organizuje koalicija za borbu protiv mržnje “Tolerantno i pozitivno iz Doboja /TPD/” uz podršku Misije OEBS-a i Grada Doboja.

Danas, prvog dana festivala, u Sali skupštine grada biće predstavljene članice TPD, Centar za razvoj civilnog društva BiH pristupiće ovoj koaliciji, biće održane prezentacije o temi “Totalitarizam i totalitarni režimi”, “Interkulturalizam” te okrugli sto “Stavovi mladih o toleranciji”.

U petak, 11. novembra u dvorištu fondacije Centra za djecu i omladinama sa smetnjama u razvoju Doboj biće organizovano druženje sa djecom kroz pisanje i crtanje poruka tolerancije “Kada porastem biću supergrađanin/supergrađanka”.

U srijedu, 16. novembra u sali Skupštine grada biće organizovano obraćanje predstavnika vjerskih zajednica, dječija prezentacija “Kako se na romskom jeziku kaže čovjek”, te kulturno-umjetnički program u izvođenju lokalnih organizacija.

Sedmica tolerancije se širom BiH obilježava u okviru projekta “Supergrađanke/supergađani” koji podržava Misija OEBS-a u BiH, saopšteno je iz koalicije za borbu protiv mržnje “Tolerantno i pozitivno iz Doboja”.

Izvor: SRNA