Doboju četiri miliona evra za oporavak od poplava

DOBOJ – Doboj je dobio četiri miliona evra od EU programa za oporavak od poplava za obnovu javnih ustanova i određenog dijela stambenih jedinica, izjavio je šef operacija Sekcije tri za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije EU u BiH Masimo Mina.

Mina je tokom posjete porodicama čiji su domovi obnovljeni ili se obnavljaju, rekao da je programom oporavka od poplava u Doboju planirana obnova oko 280 stambenih jedinica najugroženijih kategorija, što uključuje starije osobe, višečlane porodice ili osobe sa invaliditetom koji nisu u mogućnosti da samostalno obnove svoje domove.

On je novinarima danas u Doboju rekao da su obnavljane i škole, finansirani radovi na zgradi opštine, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i zgrade suda.

Mina je ukazao na veliku solidarnost poreskih obveznika EU koji su za finansiranje programa ukupno izdvojili 43,5 miliona evra, od čega su 42 miliona evra grant sredstva.

Delegacija Evropske unije u BiH u sklopu Programa za oporavak od poplava organizovala je danas posjetu novinara opštinama Maglaj i Doboj sa naglaskom na komponentu kroz koju se finansira sanacija stambenog fonda – posjeta porodicama čiji su domovi obnovljeni i čiji se domovi obnavljaju u Maglaju i Doboju.

Domaćini posjete su šef operacija Sekcije tri Delegacije EU u BiH Masimo Mina i programski menadžer UNDP-a Edis Arifagić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *