Doček Nove godine na otvorenom u više gradova Srpske

Pripreme za doček Nove godine na trgovima širom Republike Srpske privode se kraju.

Na banjalučkom Trgu Krajine sviraće grupa “Balkan ekspres”, Dado Glišić i mlada banjalučka pop-rok grupa “Nair”. A posjetioce, tačno u ponoć očekuje tradicionalni vatromet.

Program proslave Dječije nove godine počeće u 11 časova kada će na Trgu Krajine nastupiti dječiji horovi “Vrapčići”, “Mali princ”, te pobjednici festivala “Mali kompozitor” i “Đurđevdanski festival”. U okviru programa nastupiće i djeca banjalučkih vrtića s Mrazicom, glumci Dječijeg pozorišta, škola sporta “Kasper”, baletski studio “Alegro”, plesni studio “Gema” i Djed Mraz.

Doček na otvorenom organizuju Prijedor, Prnjavor, Istočno Sarajevo, a Trebinje je jedini grad u istočnoj Hercegovini koji organizuje doček Nove godine na otvorenom.

Večernji program proslave u Prnjavoru počinje u 22.00 časa nastupom jednog od lokalnih bendova. Za sve koji se odluče za novogodišnju proslavu na otvorenom biće obezbijeđeni kuvano vino i čaj. U ponoć, vatromet će označiti početak 2015. godine, a potom će se sugrađanima na gradskom trgu obratiti načelnik opštine Siniša Gatarić.

U Istočnom Novom Sarajevu večernji program počinje takođe u 22.00 časa, a građane će zabavljati “Ilužn bend” i pjevači Branimir Banjanin i Sanja Veličković.

Zbog novogodišnjih praznika povećava se gužva na granicama. Na prelazu Gradiška, na ulazu u BiH iz Hrvatske, čeka se do sat vremena, a na izlazu pola sata, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 15 minuta.

Snijeg koji je prestao da pada, zamijenile su velike hladnoće. Najhladnije je na Čemernu, čak 16 stepeni ispod nule. A najtoplije u Trebinju, -5 stepeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *