Domu zdravlja Bijeljina dodijeljen “Oskar kvaliteta”

Domu zdravlja Bijeljina juče je na svečanosti u Beogradu, povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta, dodijeljena Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta”.

Dom zdravlja Bijeljina proglašen je apsolutnim pobjednikom u kategoriji organizacija van teritorije Srbije, a direktor Doma zdravlja Zlatko Maksimović rekao je da je za sve zaposlene u toj instituciji naročito značajno što su nagrađeni baš u matici Srbiji.

“Ova nagrada za nas ima posebnu težinu iz više razloga, a oni koji se bave kvalitetom znaju da je ovo najveća nagrada za kvalitet u regionu”, rekao je Maksimović novinarima u Privrednoj komori Srbije /PKS/ u Beogradu. Podsjećajući da je Dom zdravlja Bijeljina do sada dobio znatan broj nagrada, te da svaka od njih ima svoj značaj, Maksimović je istakao da to predstavlja i dodatnu obavezu za zaposlene.

“Ova nagrada za sve zaposlene u Domu zdravlja predstavlja obavezu da i ubuduće učinimo sve u našem najplemenitijem poslu kojim se bavimo da što kvalitetnije brinemo o zdravlju naših sugrađana”, naglasio je Maksimović.

Nagrade u PKS dodijeljene su u još dvije kategorije i to realni sektor i javni sektor, a povodom jubilarne dvadesete godine nagrade “Oskar kvaliteta” dodijeljena su i specijalna priznanja “Najbolji među najboljima” najuspješnijim organizacijama na osnovu rezultata postignutih u prethodnih 19 godina. Apsolutni pobjednici su i “Prvi partizan” iz Užica u kategoriji realnog sektora, te “Apoteka Beograd” u kategoriji javnog sektora, dok su nagradu “Najbolji među najboljima” dobili “Energoprojekt entel” i “Karlsberg Srbija”. Svečanost povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta i Evropske nedjelje kvaliteta 2014. godine organizovali su PKS i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Srbije.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” dodjeljuje se organizacijama koje su u tekućoj godini postigle vrhunske rezultate na planu unapređenja i razvoja kvaliteta i poslovne izvrsnosti i konkurentnosti u Srbiji i okruženju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *