Donacije Domu zdravlja Ugljevik

Dom zdravlja Ugljevik od danas je bogatiji za automatski biohemijski analizator i vozilo koje služi za prevoz dijaliznih pacijenata.

Automatski biohemijski aparat Domu zdravlja donirala je opština Ugljevik za čiju je nabavku izdvojeno 25.000 KM iz budžeta, a vozilo je donacija fudbalera belgijskog fudbalskog kluba “Gent” Danijela Milićevića.

      

Direktor Doma zdravlja Jugoslav Cvetković zahvalio je opštini Ugljevik i Danijelu Milićeviću, te istakao da je ovim donacijama znatno unaprijeđen rad zdravstvene ustanove i smanjen odlazak osiguranika u susjedne opštine.

“Poznati fudbaler nije zaboravio svoj rodni kraj, osjetio je potrebu i prepoznao je šta je neophodno ovoj zdravstvenoj ustanovu. Ovo vozilo služiće nam za prevoz pacijenata na dijalizu, za prevoz invalida i izlazak na teren da bi se uzeli biološki uzorci”, rekao je Cvetković.

On je dodao da je i opština Ugljevik prepoznala potrebe za sertifikaciju koja je zakonska obaveza Doma zdravlja i nabavila automatski biohemijski analizator za određene analize krvi.

I načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zahvalio je porodici Milićević na donaciji.

Perić je naveo da opština ima potrebu da pomaže Domu zdravlja, da bi se poboljšao kvalitet usluga te ustanove i dodao da je iz opštinskog budžeta za nabavku biohemijskog analizatora izdvojeno 25.000 KM.

Dragica Milićević, majka fudbalera Danijela Milićevića, rekla je da je čast i zadovoljstvo što je njen sin imao priliku da pomogne svom Ugljeviku.

“Prošle godine opština Ugljevik mu je dala priznanje za njegov rad u sportu”, podsjetila je Milićevićeva.

Načelniku opštine Periću i Dragici Milićević danas je direktor Doma zdravlja Cvetković uručio zahvalnice za uspješnu saradnju i nesebičan doprinos razvoju i unapređenju funkcionisanja zdravstva u Ugljeviku.