Đorđe Tomić otputovao na Evropske igre u Baku

Đorđe Tomić, bokser “Radnika”, jedini je sportista iz Bijeljine koji će imati priliku da se zlatnim slovima upiše u istoriju prvih Evropskih Olimpijskih igara Bakuu 2015.

 

Svečanom ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Bakuu sinoć su otvorene prve Evropske igre.

Bosnu i Hercegovinu će na smotri najboljih evropskih sportista predstavljati 57 takmičara u osam sportova. Jedan od njih je i boks, a normu za odlazak u Azerbejdžan ostavrila su četiri boksera. Među njima je i Đorđe Tomić iz bokserskog kluba “Radnik”, koji je svoje mjesto među 6000 sportista iz 49 država Evrope svojim dosadašnjim radom i uspjesima sigurno zaslužio.

“Konkurencija će sigurno biti veoma teška u svim sportovima pa i u boksu, s obzirom da su u većini sportova ovdje direktne kvalifikacije za Olimpijske igre 2016. godine. Đorđe je završne pripreme obavio u Herceg Novom, i dovoljno je pripremljen za ovo takmičenje, ali ima značajan problem sa održavanjem težine za kategoriju za koju se plasirao, što bi moglo dovesti do većeg gubitka tečnosti i malaksalosti, a samim tim i do lošijeg rezultata”, rekao je trener Milenko Tomić.

Đorđe Tomić i njegov trener danas kreću put Sarajeva gdje će sa ostatkom Olimpijskog tima Bosne i Hercegovine otputovati za Baku.

“Ako nas sreća prilikom žrijeba posluži, ne bi bilo čudo da neko od četvorice boksera ispuni normu za Rio 2016., jer se radi o četiri najiskusnija boksera Bosne i Hercegovine”, rekao nam je Tomić pred sam polazak.

Takmičenje u boksu na Evropskim igrama u Bakuu počinje 16.juna a završava se 27.juna.

 

 

Izvor: Bijeljina Danas/info366

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *