Drinski nasip završen 15 dana prije roka

Drinski nasip koji štiti Bijeljinu od poplava na najkritičnijoj tački u Orlovom polju završen je 15 dana prije roka, a oko 320.000 KM za njegovu izgradnju obezbijedila je Vlada Republike Srpske iz Fonda solidarnosti, rekao je danas direktor Јavne ustanove “Vode Srpske” Dragan Anđelić.

 

Prema njegovim riječima, ovo je četvrti vodoprivredni objekat koji je ove godine završen u Semberiji, nakon sanacije nasipa i mosta na kanalu Dašnica, uređenje korita rijeke Lukavac i uređenja glavnog obodnog kanala.

Anđelić je najavio da će uskoro biti završen i nasip na najkritičnijoj tački uz rijeku Savu na lokaciji Visoč kod Bijeljine.

“Na području Semberije trenutno se radi na 12 gradilišta vodoprivrednih objekata, planirano je otvaranje 25 gradilišta u ovoj regiji gdje će se uložiti više od 10 miliona KM iz sredstava kredita koji je obezbijedila Vlada Srpske, a nekoliko miliona KM će biti uloženo i iz Fonda solidarnosti”, rekao je Anđelić novinarima.

Pomoćnik direktora “Voda Srpske” Rada Baričanin izjavila je novinarima da je Vlada Republike Srpske, posredstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Јavne ustanove “Vode Srpske”, izgradila ovaj privremeni nasip, a da se za narednu godinu planira početak izgradnje stalnog nasipa na rijeci Drini od naselja Balatun do naselja Glavičice, dužinom 33,6 kilometara.

Prema njenim riječima, ovaj ogromni projekat zaštite od poplava u Semberiji biće finansiran sredstavima Svjetske banke, a vrijednost tog posla je oko 13,8 miliona dolara.

Izvođač radova na izgradnji privremenog nasipa dužine 1.800 metara u Orlovom polju je preduzeće “Buk promet”, a direktor ovog bijeljinskog preduzeća Јovan Gajić rekao je novinarima da je urađen vrlo kvalitetno i da mještanima služiti i kao saobraćajnica.

 

 

Izvor: rtrs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *