Dronovi umjesto pasa spasilaca (VIDEO)

a koji će to način dronovi pomoći spasiocima?

Јedna od glavnih karakteristika spasioca je da su brzi plivači. U njihovom poslu brzina je od krucijalne važnosti – koliko vremena će im trebati da spase davljenika iz vode može da znači razliku između života i smrti. NJihovi najbolji prijatelji na poslu su psi, koji brzo plivaju i donose pojas davljeniku. Zamislite samo koliko bi života bilo spašeno kada bi pas doletio zajedno sa pojasom za spašavanje.

Upravo se ovim pitanjem pozabavio Bil Pierda, čovjek kojem su dronovi hobi. Naime on je došao na ideju da bi na dron mogao da zakači pojas za spasavanje. Ovaj projekat Riptajd (Ryptide) uskoro će se naći na Kikstarteru (Kickstarter).

Iako su Iranci već smislili Pars dron, Bilova ideja je mnogo komercijalnija. Dok je Pars tip drona prije svega namijenjen spasiocima, Riptajd je ideja koja podrazumijeva kačenje pojasa za spasavanje na običan, komercijalni dron. NJegova prednost je u tome što se pojas odmah naduva čim dodirne vodu.

Projekat Riptajd će se na Kikstarteru naći ovog mjeseca. Ukoliko bude uspješan, spasioci će možda dobiti “novog najboljeg prijatelja”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *