Druženje fudbalskih sudija Ugljevika i Sremske Mitrovice

Tradicionalno druženje fudbalskih sudija i instruktora između Ugljevika i Sremske Mitovice , donijelo je još jednu rapsodiju fudbala i sportskog druženja. Ugljevičani su bili uspješni , prepoznatljivi domaćini jubilarnog dvadeset i petog susreta . Gosti iako pojačani sa dvije fudbalerke nisu mogli ostvariti na zelenom terenu ništa osim minimalnog poraza. Poslije meča gosti iz S.Mitrovice uz svoje domaćine su imali poseban tretman u hotelu „Comsar energetik“ uz zabavno –sportsko druženje. Predsjednik OFS Ugljevik, Milorad Tokić , kratko je rezimirao druženje sportista , odnosno sportskih radnika:

Sudijska komisija koja egzistira pri OFS Ugljevik je upriličila tradicionalni susret starih rivala. Odigrali su utakmicu , na zavidnom nivou a poslije toga razmijenili iskustva , poklone i lijepe riječi. Ovo je samo jedan u nizu mečeva što igra naša sudijska komisija. Sljedeći rivali su sudije iz Novog Sada i Beograda a zatim ćemo ugostiti svoje kolege iz Brčkog ,“ kaže Tokić.

Zanimljivo je da Ugljevik kao relativno mala varoš ima veliko sportsko udruženje, kojima mogu pozavidjeti sve sudijske komisije širom oba entiteta . Ova Komisija za sudije i suđenje ima kvantitet a i kvalitet. U međusobnim duelima na zelenom terenu samo Beograđani imaju bolji skor u duelu protiv Ugljevičana.

Foto:M.J.

Selekcije sudija i instruktora Ugljevika i Sremske Mitrovice

M.Jugović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *