Evo kako je opisan Orkestar harmonika Ugljevik od strane organizatora festivala

UGLJEVIK – Još dva dana ostalo je do puta na veliku turneju Orkestra harmonika. U ovoj pozivnici pročitajte kako su prijatelji iz Kanade opisali naš PONOS – PONOS UGLJEVIKA.Naš orkestar će nastupiti u tri dana festvala, a to su 16,17 i 18.7.2015. Redakcija portala INFO366.net Orkestru harmonika i nastavniku Slavku Nikoliću želi puno uspjeha na ovom prestižnom takmičenju harmonika.

Dragi ljubitelji harmonike,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 9. Međunarodni Victoria harmonika festival. Za ovu godinu pripremili smo program koji je  promijenjen od prvobitnog , zbog mnogo manjeg budžeta od očekivanog.

Festival počinje   12. jula, a otvoriće ga Beacon Hill Parkm.Festival će  trajati  do 19. jula Na festivalu će učestvovati  izvođači  iz Novog Zelanda, Kine, Evrope i Sjeverne Amerike.

Publici će se predstaviti najbolji  harmonikaši  svijeta, a jedan od njih je   i  dobitnik nekoliko  svjetskih nagrada , Grayson Masefield iz Novog Zelanda.

Takođe smo pozvali nevjerovatan harmonikaški orkestar iz Bosne,  harmonikaški orkestar Ugljevik, poznat po svojim fantastičnim interpretacijama balkanske muzike.

Da ne zaboravim spomenuti Jelena Milojević, jednu od najistaknutijih klasičnih harmonikaša u svijetu, BC harmonikaški orkestar, harmonike Victoria Club Band, Bučan Bučan.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *