Evo zašto je spavanje sa šminkom štetno

Sve žene znaju da ne bi trebalo da odlaze u krevet prije nego što skinu šminku, ali se svakoj bar jednom desila ta greška.

Vjerujemo da vam se to neće ponoviti nakon ovog teksta.

Najčešće opravdanje za spavanje sa šminkom na licu je to što smo preumorne i ubijeđene da se “ništa strašno” neće desiti. Možda ne isti dan, ni sutra, ali za koju godinu…

Puder zatvara pore i sprečava mikrocirkulaciju, a samim tim i obnavljanje kože, objasnila je Žanet Graf za “Daily Makeover”. Sve to može dovesti do zapušenih pora, masnoće, bubuljica, akni, ali i bora.

Takođe, puder je prvi “na udaru” na licu tokom cijelog dana, pa je i sakupio sve nečistoće iz okoline. Ako vam nije dosta što ste “sve to” nosile na licu cijeo dan, slobodno prenoćite tako.

Maskara se čini kao najbezazleniji dio šminke koji baš i ne moramo da skidamo. Istina je sasvim drugačija. Maskara se nalazi na veoma osjetljivom mjestu, blizu samog oka i dok se kruni, njeni djelići mogu upasti u oko i napraviti iritaciju, pa čak dovesti i do konjuktivitisa. Ni trepavicama ništa manje ne smeta maskara. Ona se već tokom dana osušila i ako je ne skinete uveče rizikujete da vam se trepavice izlome i oslabe, piše Mondo.

Ma koliko kvalitetan, svaki ruž za usne sa kojim prespavate će dovesti do njihovog sušenja i pucanja, a da ne pominjemo prljave jastučnice.

Ako već znate da ste skloni da se nakon ludog provoda samo uvučete u krevet i da vas uglavnom mrzi da skidate šminku pred spavanje, investirajte u vlažne maramice za skidanje šminke koje ćete držati na noćnom stočići.

Složićete se da je to mnogo povoljnija investicija nego da u budućnosti kupujete kreme protiv bora, losione za bubuljice i vještačke trepavice.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *