Federer: Đoković će biti jedan od najboljih u istoriji

Drugi teniser svijeta Rodžer Federer izjavio je da će Novak Đoković na kraju karijere biti jedan od najboljih igrača u istoriji “bijelog sporta”.

Đoković je u izuzetno kvalitetnom finalu savladao Federera rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3 i tako došao do trećeg trofeja na terenima “Ol Ingland Klaba”.

To je Novaku deveta Grend slem titula, čime se popeo na šesto mjesto večne liste.

“Napreduje – ne znamo definitivno ko je šta i sve te stvari, ali on definitivno postavlja svoje ime visoko. Osvojio je toliko titula na različitim ‘Slemovima’. Takođe, ima dug niz na prvom, drugom ili trećem mjestu. I tada je mnogo osvajao. Za njega je ključno što se ne povređuje. Biće jedan od najboljih u istoriji. Gdje tačno? Moraćemo da sačekamo da vidimo jer sam siguran da ima još mnogo godina ispred sebe”, rekao je Federer.

Sedmostruki šampion Vimbldona ima sjajnu podršku u Londonu kada god se pojavi.

“To je sjajno, publika je ogroman dio sporta gdje god da odete. Imati toliko navijača širom svijeta, a posebno ovdje na Vimbldonu koji je ‘Sveti gral’ je predivno. Moram reći da to za mene toliko znači, skoro kao pobjede jer sam ovde mnogo, mnogo vremena. Igrao sam na spoljnim terenima, a posljednjih godina i na najvećim terenima. Sjajno je što su svi uključeni, što svi cene da putujete za njih. Takođe, ja cijenim što oni dolaze da nas gledaju. Danas je bila sjajna atmosfera, mnogo je bolje za nas igrače i navijače širom svijeta. Veoma sam zahvalan jer je to veliki dio sporta”, dodao je Rodžer.

On se potom osvrnuo i na sam finalni meč.

“Očekivao sam težak meč danas i mislio sam da mogu da izađem kao pobjednik, ali sam uvijek skroman jer znam koliko će teško biti. Pokazao sam to danas na terenu, koliko sam blizu. Iako je na kraju izgledalo kao rutina, mislim da to nije bio slučaj”, zaključio je Federer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *