FK Zvijezda 09: Cilj plasman među prvih šest ekipa

Danas je u press sali fudbalskog kluba Zvijezda 09 održana konferencija za medije povodom početka priprema za proljećnu sezonu ovog sportskog kluba.

Milan Čabrić, direktor KF Zvijezda, na početku svog obraćanja predstavio je nova igračka pojačanja i naveo planove za drugi dio sezone.

“Želim da istaknem da smo u prethodnom periodu zacrtane ciljeve ostavarili i više od očekivanog što nas obavezuje da i u predstojećoj polusezoni budemo na istom nivou i da ne odstupimo od naših standarda. Igračima želim da poželim dobro zdravlje i da iskoriste trenutak u kojem se fudbalski klub nalazi i time ostvare kako klupske tako i lične ciljeve. Ko razmišlja veliko, njemu se i događaju velike stvari”, rekao je Čabrić.

Čabrić je istakao da će im prioritetni cilj biti plasman među prvih šest ekipa, ali i afirmacija mladih igrača koji su željni dokazivanja i koji imaju veliku želju za napredovanjem.

“U ovom prelaznom roku napravili smo sporazumni prekid ugovora sa osam fudbalera iz naše ekipe, ali smo, isto tako, doveli deset mladih i talentovanih igrača. Mogu da istaknem zadovoljstvo angažovanjem Babića na poziciji desnog bočnog igrača, kao i dva pojačanja koja stižu iz inostranstva. Radi se o Stefanu Anđeliću, veznom igraču, koji je stigao iz Kande i Davidu Kristoferu koji treba u narednom periodu da stigne iz Nigerije. Takođe, zadovoljstvo je da napomenem, da smo doveli i tri mlada igrača koji su već pokazali svoj potencijal. To su Edin Hasanbašić centarfor koji je došao iz Zvijezde iz Gradačca, Nikola Eskić koji je vezni igrač iz Vlasenice i Faruk Kuduzović iz Randničkog iz Lukavca”, u nastavku je rekao direktor fudbalskog kluba Zvijezda 09.

Predsjednik fudbalskog kluba Boris Stanišić u svom obraćanju osvrnuo se na uslove koje igrači imaju u klubu.

“Pripreme počinju iako nam vrijeme nije baš naklonjeno, ali u ovom periodu nismo mogli očekivati ni bolje vremenske prilike. Imamo uslove kao što nema ni jedan klub kod nas, a možda i u široj regiji. Pokušaćemo to zajednički da iskoristimo i napravimo dobre rezultate”, rekao je Boris Stanišić.

Medijima se obratio i šef stručnog štaba Čeda Matić, koji je istakao da bez obzira na podmlađenu ekipu ima dovoljno vremena da se urade adekvatne pripreme za dobre partije u predstojećim utakmicama.

Prvu prijateljsku utakmicu FK Zvijezda odigraće 30. januara sa fudbalskim klubom Loznica.

Izvor: Bijeljina Danas