FK Zvijezda: Cilj opstanak u prvoj ligi i afirmacija mladih fudbalera

Juče je u Etno selu Stanišići održana prozivka fudbalera Zvijezde, čime su i zvanično počele pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Tim povodom danas je u ovom sportsko-rekreativnom kompleksu održana i konferencija za medije.

 

Novajlija u Prvoj ligi Republike Srpske za predstojeću sezonu ima velike ambicije, a o planovima i očekivanjima, na današnjoj konferenciji za medije, govorili su direktor kluba Milan Čabrić, sportski direktor Milorad Savić, šef stručnog štaba Čedo Matić i Đorđe Ćosić prvotimac FK Zvijezda.

“Posle mog uspešno organizovanog rada u Akademiji Savo Milošević, u Etno selu Stanišići, gde svakodnevno trenira preko 150 mališana, došlo je do ulaska FK Zvijezde u Prvu ligu Republike Srpske, što je i bio singlal ljudima iz kluba da mi ponude mesto direktora kluba što sam sa zadovoljstvom prihvatio, jer sam se uverio da se radi o ozbiljnim i časnim ljudima koji su u fudbal do sada uložili velika sredstva.

Moj zadatak je da sa saradnicima ovaj dobro vođen i organizovan klub dignem na još jedan viši nivo što se nadam da ću uspeti uz pomoć svih ljudi uključenih u život i rad kluba.
Prvi potez je unapređenje Milorada Zeke Savića došadasnjeg prvog trenera, koji je sa FK Zvijezdom preskočio tri ranga i uveo je u Prvu ligu, postavljenjem na mesto sportskog direktora.
Drugi potez je postavljanje Čede Matića za šefa stručnog štaba, izuzetno posvećenog poslu za koga smatram da će ispuniti sve zacrtane ciljeve. Izabrali smo i generalnog sekretara kluba, Radiku Marića proverenog i sposobnog sportskog radnika koji će obavljati administrativne poslove”, rekao je direktor kluba, Milan Čabrić.

“Moram da istaknem da imamo vrhunske uslove za pripreme i možemo bez problema ispuniti zacrtani plan i program. Kao svaki ozbiljan klub imamo i mi svoj cilj, a on je da najpre obezbedimo opstanak u visokom društvu i da afirmišemo što više mladih fudbalera, a jedan koji je već skrenuo pažnju na sebe svojim igrama je levi bek Đordje Ćosić.
Mnogo očekujem i od Stefana Nikolića i tvrdim da će se za njih tek čuti. U kontaktu smo i sa mladim golmanom Markom Čančarom koji je svoje znanje sticao u Engleskoj, tačnije u premijerligašu Vest Hemu koji će nam se staviti na raspolaganje jos u toku današnjeg dana. Slede treninzi, a uporedo i razgovori oko angažovanja. Ukoliko se sve kockice slože bilo bi to od izuzetnog značaja za FK Zvijezdu. Imao sam priliku da na delu vidim većinu fudbalera Zvijezde i uverio sam se da se radi o rođenim pobednicima, momcima željim dokazivanja”, dodao je Čabrić.

Šef stručnog štaba Čedo Matić, rekao je da je u klub došao na poziv direktora kluba Milana Čabrića i da u Etno selu Stanišići imaju vrhunske uslove za trening.

“U Zvijezdu sam došao na poziv direktora kluba Milana Čabrića koji dobro poznaje način mog rada. Kada sam od njega čuo o kakvom se klubu radi i ljudima koji vode klub, tu pre svega mislim na gospodina Borisa i Miroslava Stanišića, nisam imao dilemu da sam napravio dobar potez za moju trenersku karijeru. Imamo sve uslove da organizujemo maksimalno ozbiljne pripreme što je prvi uslov za postizanje dobrih rezultata.Veoma sam zadovoljan i saradnicima tu pre svega mislim na sportskog direktora Zeku Savića i prvog pomoćnika Peru Balabana”, izjavio je Matić.

“Treniracemo dva puta dnevno u sportskom centru Etno sela Stanišići, a prve utakmice ćemo odigrati za dve sedmice na memorijalnom turniru u Vlasenici. Dosta igrača je na probi, dosta igrača treba da se pojavi, a moja želja je da napravimo spoj iskustva i mladosti. Moram da istaknem da će sve buduće aktivnosti biti podređene rezultatima tima”, dodao je Matić.

Nakon šefa stručnog štaba izjavu za novinare dao je sportski direktor kluba, Milorad Savić.

“Trudiću se da svojim kontaktima dostavim novom šefu što više informacija i koordiniraću između ekipe direktora uprave i trenera u cilju sto boljih rezultata. Čestitao bih igračima na istorijskom uspehu na koji sam neizmerno ponosan”, izjavio je Savić

Prvotimac kluba Đorđe Ćosić osvrnuo se na dobre uslove koje imaju.

“Na nama igračima je da u delo sprovedemo zamisli novog šefa i postignemo što bolji uspeh. Moram da istaknem da imamo sjajne uslove za rad i napredak i teško da postoje bolji uslovi, što je za mlade igrače veoma značajno. U timu vlada odlična slobodno mogu reći porodična atmosfera što nam pomaže da naporne treninge lakše podnesemo. Prijatno smo iznenađeni organizacijom rada od prvog treninga, i ovako nešto se samo poželeti može”, rekao je Ćosić na kraju konferencije.

U toku popodneva u klub je stigao i devetnaestogodišnji golman Marko Čančar, član londonskog Premijerligaša Vest Hema.

Sportski direktor Milorad Zekić dočekao pojačanje iz Vest Hema, Marka Čančara

 

Izvor: Bijeljina Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *