Fond “Dr Milan Јelić”- konkurs za stipendije u akademskoj 2016/2017. godini

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Јelić“, raspisalo je danas konkurs za stipendije u akademskoj 2016/2017. godini studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS, BiHbiće dodijeljeno ukupno 75 stipendija. Stipendije redovnim studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RSiznosi 400 KM, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu,visine mjesečne stipendijeza prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2016/2017. godinu.

Studentima II ciklusa studija iz Fonda “Dr Milan Јelić” biće dodijeljeno osam stipendija u iznosu od po 5.000KM, a studentima III ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000KM, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija „Dr Milan Јelić“ studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je ukupno 1.728 godišnjih stipendija u iznosuod 8,5 miliona KM, i to 1.534 stipendije studentima prvog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od 7.153.200 KM i 194 stipendije najuspješnijim studentima drugog it rećeg ciklusa studija u ukupnom iznosu od 1.355.000 KM.

Godišnji grant za dodjelu stipendija studentima iz Fonda “Dr Milan Јelić” i znosi 750.000KM.