Fondacija Vlade Divca za poplavljenu porodicu u Bijeljini

Samohrana majka Rajka Jović i njena kćerka Jelena iz bijeljinskog naselja Jelaz proslaviće Vaskrs u novoj kući koja je nakon prošlogodišnje poplave izgrađena zahvaljujući donaciji Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

 

Predstavnik Fondacije Uroš Delić je prilikom današnje posjete porodici Jović rekao da im je prioritet u radu stambeno zbrinjavanje ugroženih porodica i pomoć domaćinstvima za pokretanje poljoprivredne proizvodnje i malih biznisa.

Ova Fondacija je u Bijeljini nakon katastrofalne poplave u maju prošle godine već pomogla obnovu kuće za jednu socijalno ugroženu porodicu, a obezbijeđene su i tri donacije za pokretanje proizvodnje u poljoprivrednim domaćinstvima u Balatunu, Obarskoj i Vršanima.

“Težište djelatnosti Fondacije je u Srbiji, ali smo, zahvaljujući pomoći donatora, obezbijedili pomoć porodicama u Bijeljini i za tri porodice u Orašju”, rekao je Delić.

Prema njegovim riječima, u Srbiji je zahvaljujući Fondacija “Ana i Vlade Divac” od maja prošle godine obnovljeno 11 javnih objekata, škola i vrtića, 110 porodičnih kuća, a obezbijeđena je pomoć za pokretanje poljoprivredne proizvodnje i malog porodičnog biznisa za oko 150 porodica.

Prilikom zvanične predaje kuće na upotrebu porodici Jović u Jelazu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da su ovakvi humani gesti najbolji primjer kako se udruženim snagama mogu postići dobri rezultati.

On je rekao da su ovoj samohranoj majci i njenoj kćerki, koja je đak generacije u Osnovnoj školi u Brocu, osim Fondacije “Ana i Vlade Divac”, pomogli prijatelji iz bratskog grada Langenhagena u Njemačkoj, donatori iz dijaspore i gradska uprava.

 

Izvor: Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *