Fudbaleri Borca i Upravni odbor postigli dogovor?

Fudbaleri Borca koji u četvrtak nisu trenirali zbog neisplaćenih premija i plata uprkos slobodnom danu u petak su se pojavili na stadionu gdje su kapiten Vladan Grujić i trojica najiskusnijih, Asmir Avdukić, Јoco Stokić i Borislav Pilipović pregovarali sa upravom Borca, tačnije članom Upravnog odbora “Velikana iz Platonove” Darkom Ljubojevićem.

Nakon više od sat vremena razgovora oni su napustili klupske prostorije, a direktor Borca Robert Zrilić saopštio je novinarima je da je “postignut dogovor o dinamici isplate duga i premija” i da igrači nastavljaju sa treninzima, piše Mondo.

“Dogovorili smo dinamiku isplata premija i plata i igrači idu da rade svoj posao. Utakmica u nedjelju sa Travnikom nije upitna. Dogovorili smo da kada bude bilo novca isplatimo premiju za utakmicu protiv Velike Obarske (pobjeda 2:0, op.a.) i bod protiv Sarajeva (0:0) u prvenstvu i da bude isplaćena decembarska plata koja se duguje igračima”, rekao je Zrilić.

Igračima Borca se duguju te dvije premije, kao i plate za decembar, januar i februar, dok je premija za Kup BiH, kako su rekli u Borcu, isplaćena.

“Јutros je počela isplata Sevilje prema Borcu, to je negdje oko 39.500 hiljada evra, a kada se oduzmu procenti advokata Borcu će pripasti oko 30.000 evra. Taj novac iskoristićemo za isplatu premija i plata. Našli smo zajednički jezik i idemo dalje, bez ikakvih tenzija”, dodao je Zrilić.

Kako je javio reporter MONDA, najiskusniji fudbaleri “crveno-plavih”, koji su učestvovali u pregovorima, nisu ipak djelovali pretjerano zadovoljni ishodom uprkos postizanju dogovora o prekidu štrajka i nastavku rada.

Stokić, Pilipović, Avdukić i Grujić namrštena lica izlazili su redom iz kancelarije gdje su vođeni razgovori, a potom su samo pozdravili prisutne novinare i napustili stadion ne želeći da daju izjave.

O predstojećoj utakmici protiv Travnika na pres konferenciji govorio je pomoćni trener Zoran Dragišić, koji je rekao da je Borac i pored odsustva najboljeg strijelca Јoce Stokića i standardnog prvotimca Srđana Bečelića izraziti favorit.

“Biće teška utakmica jer smo se i fizički i emotivno ispraznili u ovih sedam dana i tri utakmice protiv Sarajeva. Bile su to jako teške utakmice i teren i dva puta na Koševu smo igrali. Biće teško, iako smatram da smo veliki favorit u odnosu na ekipu Travnika. Ići će nam u prilog što je utakmica prebačena na nedjelju i imaćemo dodatna 24 sata za regeneraciju ekipe, bez obzira što nam nedostaju ova dva igrača, mi jesmo favoriti i pokušaćemo da se sa tri nova boda približimo vrhu i da ugrozimo poziciju dva ili tri”, rekao je Dragišić.

Utakmica između Borca i Travnika igra se u nedjelju sa početkom u 18 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *