Grad Bijeljina obezbijedio prostorije za Udruženje distrofičara

Gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić je posjetio Regionalno udruženje distrofičara u novim prostorijama i tom prilikom sa predsjednikom Udruženja Slavkom Reljićem razgovarao o problemima koje u svom radu ima ova organizacija.

 

Gradonačelnik Mićić je istakao da je Grad Bijeljina uspio da obezbijedi prostorije koje Regionalno udruženje distrofičara koristi bez naknade:

– Pored obezbjeđenja prostora, rad udruženja lica sa invaliditetom pomažemo i plaćanjem materijalnih troškova, odnosno finansiranjem projekata.

Od naredne godine to će se djelimično promijeniti, s obzirom da će od sredstava predviđenih za finansiranje udruženja građana najviše 20 odsto biti moguće izdvojiti za plaćanje materijalnih troškova, a sva preostala budžetska sredstva udruženja će dobijati preko finansiranja njihovih projekata.

Udruženje distrofičara i ostale organizacije lica sa invaliditetom su već iskusni u pisanju i kandidovanju projekata i vjerujem da će novi sistem finansiranja dobro funkcionisati, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Rješenje problema smještaja udruženja lica sa invaliditetom u Bijeljini, uz finansijsku podršku Ambasade Azerbejdžana u Beogradu, još prije dvije godine je najavila delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković, ali ovaj projekat do danas nije realizovan.

 

 

Izvor: sobijeljina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *