Grantovi privrednicima za oporavak od poplava

Pet privrednika sa područja Bijeljine dobilo je danas ukupno 107.000 evra nepovratne novčane pomoći iz sredstava EU za oporavak od poplava.

 

Šef kooperacija pri Delegaciji EU u BiH Melvin Asin uručio je potvrde o grantovima predstavnicima firmi “Energoterm”, “Produkt”, “Rašević”, “Orto Dado” i “Kiko” na svečanosti u Etno-selu “Stanišići”.

Asin je u obraćanju novinarima naglasio da su ove firme izabrane zbog dobrog poslovanja i sa nadom da će, uprkos pretrpljenoj šteti u poplavama, zadržati proizvodnju i radnike i nastojati da povećaju broj zaposlenih. “Ovo je primjer kako se ono što je obećano na donatorskoj konferenciji primjenjuje na terenu”, rekao je Asin, nakon što je u pratnji osam ambasadora država članica EU posjetio brojne objekte u Bijeljini koji su poslije poplava sanirani donacijama EU.

On je podsjetio da će kroz projekat EU za oporavak od poplava u BiH biti plasirano 43,5 miliona evra pomoći, od čega je u Bijeljinu do sada uloženo tri miliona evra.

Ambasador Rumunije u BiH Filip Teodoresku rekao je novinarima da iz Bijeljine nosi vrlo pozitivne utiske o rezultatima pomoći zemalja EU za obnovu od poplava. “Ono što je EU obećala ispunjava se kroz ovaj program.

To je još jedna poruka za BiH da je EU otvorena za saradnju i da u budućnosti ta saradnja treba da se produbi”, rekao je Teodoresku.

Ambasador Španije u BiH Aurora Mejia rekla je novinarima da će građanima država EU od kojih potiče novac za pomoć poplavljenima reći da se sredstva dobro troše.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *