Grbić: Na završnom turniru drugačiji pristup

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić rekao je da bi njegovi izabranici na Završnom turniru Svjetske lige u Rio de Žaneiru trebalo da imaju drugačiji pristup.

Grbić je naveo da bi igrači trebalo da imaju novi pristup u odnosu na grupnu fazu takmičenja i dodao da bi mali problem mogao da predstavlja kasni dolazak ekipe u Brazil.

“Moramo da zaboravimo sve ono što uradili i da imamo nov pristup. Moramo da zaboravimo i to što smo Italiju pobijedili tri od četiri utakmice. Počinjemo novu utakmicu od 0:0. Vjerujem da ćemo da ponoviti neke dobre stvari iz grupne faze i da ćemo uspjeti da ispravimo neke sitnice i detalje. Ukoliko ponovimo dobar pristup, mislim da imamo šanse”, rekao je Grbić novinarima u Beogradu.

Srbija će od 15. do 19. jula učestvovati na fajnal-siksu Svetske lige u Rio de Žaneiru, a u grupi će se takmičiti sa selekcijama Italije i Poljske.

“Poljska je napravila neku vrstu smjene generacija… Nemaju više trojicu iskusnih igrača u prvom timu, međutim, oni igraju dobro. Napravili su dobar rezultat u veoma nezgodnoj grupi. Očekujem tešku utakmicu protiv njih. Oni su prvaci svijeta i zaslužuju poštovanje, ali… Ne razmišljamo o njima, prva da se koncentrišemo na Italijane”, kazao je Grbić.

On je rekao da bi reprezentacije Srbije mogao da bude problem kasni dolazak na fajnal-siks, ali da se u prošlosti pokazalo da ekipe koje kasno dođu na završnicu takmičenja naprave dobre rezultate.

“Italijani su tamo dvije nedjelje i to može da bude neka mala prednost. Nama može da bude poteškoća, jer se nismo navikli na vrijeme… Zapravo to ne mora ništa da znači. Nije nam prvi put da idemo na dugačko putovanje… Bitno je da se koncentrišemo na terenu, da uradimo stvari kako treba i da budemo jači od svega”, kazao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da ukoliko ekipa pruži dobru igru u Riju može da se nada medalji.

“U ekipi vlada dobra atmosfera i svi jedva čekamo da počne fajnal-siks. Daćemo sve od sebe i verujem da ukoliko pružimo dobru igru možemo da osvojimo neku od medalja”, rekao je Stanković.

Korektor Aleksandar Atanasijević rekao je da je sada pravi trenutak da reprezentacija bude na najvišem nivou.

“Često svi govorimo da je najbitnije da budemo na najvišem nivou kada bude došao trenutak… Sada je taj trenutak, sada treba da budemo najbolji. Zadovoljstvo nam je što ćemo moći da igramo protiv najboljih ekipa na svijetu. Vjerujem da možemo da budemo ravnopravni… Idemo korak po korak”, kazao je Atanasijević.

Reprezentativci Srbije u Rio de Žaneiro putuju u nedjelju sa aerodorma Nikola Tesla u Beogradu letom preko Frankfurta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *