Humanitarni koncert “Amigosa” – Narodne pjesme u novom ruhu

Ansambl Amigosi 30. marta u bijeljinskom Centru za kulturu organizuje humanitarni koncert za Dejana Milića.

Naime, Dejan boluje od urođene cerebralne paralize, mikrocefalije, toksomplamoze, teške mentalne retardacije, kao i sljepila.

Kako bi pomogli njegovo liječenje, „Amigosi” su odlučili da organizuju humanitarni koncert, a sav prihod od ulaznica biće doniran za Dejanovo liječenje.

Ansambl „Amigosi”, nastao je u septembru prošle godine, a čine ga četiri talentovana momka Dejan Perković, Siniša Pajić, Slaviša Fibi Stojanović i Nenad Mihajlović.

Već mjesecima svakog petka u prijatnom ambijentu restorana „Lovac”, svim ljubiteljima malo drugačijeg zvuka, maestralnim izvedbama pružaju nezaboravne večeri.

Nekoliko dugogodišnjih prijatelja, a uz to izuzetno talentovanih muzičara došlo je na ideju da se okupi i ponudi nešto novo, a uz to da kada se pruži prilika pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

„Mi se poznajemo već dugi niz godina, uvijek smo svirali zajedno, ali nikad u punom sastavu, najčešće kao dvojac. U septembru smo dogovorli svirke sa vlasnicima restorana ‘Lovac’ i to je neki naš početak. Već nekoliko mjeseci sviramo tamo, najčešće sviramo domaće i strane hitove u nekom novom ruhu.” rekao je za portal Bijeljina danas Dejan Perković, jedan od članova ansambla „Amigosi”

On je naglasio da je njihova ideja od samog početka bila organizovanje humanitarnih koncerata, međutim, obaveze im nisu dozvoljavale da se tome malo više posvete.

„Od samog početka imali smo ideju da organizujemo humanitarne koncerte i tako pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Otišli smo u crkvu Svetog Đorđa gdje su nam dali spisak socijalno ugroženih porodica. Međutim, dali smo im slobodu da oni odluče koja porodica je najugroženija. Prema njihovim analizama, odabrali su porodicu Dejana Milića za koga organizujemo koncert 30. marta u Centru za kulturu, a sav prihod od ulaznica biće usmjeren za njegovo liječenje.” rekao je Perković i dodao da se do sada već javilo nekoliko donatora koji će uplatiti novac direktno na Dejanov račun.

On je najavio da će se na repertoaru u većoj mjeri naći narodne pjesme koje će biti izvedene u nekom novom ruhu.

„Repertoar će obuhvatiti uglavnom narodne pjesme obrađene u novom ruhu, biće tu i nekih stranih, ali ne mnogo, više ćemo se bazirati na narodne pjesme koje će biti izvedene na malo drugačiji način.” rekao je Perković.

Protekle nedjelje nastupali su u Banovićima na literarnom konkursu koji je organizovan u čast djevojčice Lejle Avdić koja je za života pisala pjesme, i od prodaje knjiga finansirala svoje liječenje.

U razgovoru za portal Bijeljina danas, Amigosi su najavili da se neće zaustaviti samo na ovom koncertu, već da će i ubuduće organizovati humanitarne koncerte i tako unijeti radosti u živote onih kojima je pomoć potrebna.

„Još uvijek nemamo utvrđen datum, ali sigurno je da će biti još ovakvih koncerata. Ukoliko nam obaveze i vrijeme dozvole, sigurno je da ćemo do kraja godine napraviti bar još jedan koncert.” Najavili su članovi Amigosa i dodali da će se uvijek rado odazvati na svaku humanitarnu akciju.

Koncert za Dejana Milića održaće se 30. marta u Velikoj sali bijeljinskog Centra za kulturu „Semberija”, sa početkom od 19.00 časoca, cijena ulaznice je 7 KM.

Ansambl „Amigosi” i portal Bijeljina Danas Vas pozivaju da dođete na koncert i skromnim prilogom pomognete liječenje Dejana Milića.

Bijeljina Danas