Indijci zainteresovani za privrednu saradnju sa Bijeljinom

BIJELJINA- Predstavnici indijske vlade i poljoprivrednici iz pokrajine Pendžab upoznali su se u prethodna dva dana sa privrednim potencijalima bijeljinske regije i iskazali interes za ulaganja u oblasti poljoprivrede, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Indijci, čiju delegaciju je predvodio predstavnik Vlade Indije Sajantan Šakrajarti, su tokom boravka u Bijeljini od 8. do 10. juna održali sastanke sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i gradskim zvaničnicima, sa predstavnicima Poljoprivrednog dobra /PD/ „Semberija“, područne Privredne komore Bijeljina, Poljoprivrednog zavoda, Fabrike „Semberka“ i Banje Dvorovi.

Domaćini su upoznali goste iz Indije sa privrednim potencijalima Bijeljine i mogućnostima za investiranje, a predstavnici Indije iskazali su interes za ulaganje u poljoprivredu, odnosno proizvodnju hrane na području Semberije, ali i za revitalizaciju Banje Dvorovi.

Predstavnici indijske Vlade zainteresovani su i za proširenje kapaciteta farme krava Poljoprivrednog dobra „Semberija“.

Posjetu indijske delegacije organizovala je Gradska uprava kao dio napora za privlačenje stranih investicija, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i povećanja mogućnosti zapošljavanja lokalnog stanovništva.

Indijske diplomate i privrednici su prethodnih mjeseci pokazali veliki interes za saradnju sa Bijeljinom, a ovo je bila njihova treća posjeta ovom gradu. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *