„Interio“ i „Eksterio“ od 18. do 23. marta

SARAJEVO, Više od 30 izlagača iz BiH predstaviće se na 33. Sajmu šumarstva, drvne industrije, namještaja, uređenja i pratećih djelatnosti „Interio“ i 2. Međunarodnom sajmu pejzažne arhitekture i hortikulture „Eksterio“, koji će u Sarajevu biti održani od 18. do 23. marta.

Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić rekao je na konferenciji za novinare da očekuje da će ovi sajmovi poslovnim partnerima predstaviti dosta sadržaja.

„Drvni sektor je u BiH veoma značajan, jer iz godine u godinu se uvećava izvoz, a u 2014. godini vrijednost izvoza drvnog sektora premašila je milijardu KM, i tri i po puta je ostvaren suficit u izvozu u odnosu na uvoz“, rekao je Bojić, dodavši da bi bilo dobro da BiH i u drugim sektorima može da se pohvali ovakvim rezultatima.

Bojić je naglasio da je više do 11 odsto učešće drvnog sektora u ukupnom izvozu BiH.

Hajriz Bećirović, direktor preduzeća „Centar Skenderija“ u kome će biti održani sajmovi, istakao je da je cilj sajma „Interio“ da okupi sve poslovne ljude i krajnje korisnike u oblasti drvne industrije, proizvodnje namještaja, jedne od najperspektivnijih privrednih grana u BiH.

Prema njegovim riječima, cilj sajma „Eksterio“ jeste informisanje i primjena pejzažne arhitekture i hortikulture.

Bećirović je naglasio da će u sklopu sajma biti održan i seminar o temi „Povećanje konkurentnosti drvne industrije za izvoz“, u organizaciji Spoljnotrgovinske komore BiH.

On je naveo da će, zahvaljujući saradnji sa izlagačima, Spoljnotrgovinskom komorom BiH i Šumarskim fakultetom u Sarajevu, „Interio“ i „Eksterio“ biti mjesto susreta koje omogućava razvoj poslovanja, dodatno edukovanje i uspješnu kupovinu.  Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *