Ivana Јandrić donijela osmo zlato Srbiji

Sambo reprezentativka Srbije Ivana Јandrić osvojila je na Evropskim igrama u Bakuu zlatnu medalju u kategoriji do 68 kilograma.

“Više sam nego srećna i zadovoljna. Nakon objavljivanja žrijeba nisam baš bila oduševljena niti sam očekivala ovaj rezultat, ali ispostavilo se kao dobra stvar. Ova djevojka me je poijbedila u polufinalu Evropskog prvenstva prije samo mjesec dana. Ovdje sam došla do finala, znala sam da imam medalju, ali bila mi je lična satisfakcija da se revanširam i dokažem sebi da sam bolja, da sam u formi i da mogu da dobijem svaku protivnicu,” rekla je Јandrićeva poslije finalne borbe.

Bronzana medalja pripala je Selini Konde iz Francuske i Olgi Zakarvsovoj iz Rusije.

“Presrećan sam zbog Ivanine zlatne medalje. U ovakvoj konkurenciji, sa tri aktuelne svjetske i evropske prvakinje ni najveći optimista ne bi mogao očekivati zlatnu medalju, ali ogroman rad koji smo uložili posljednjih par mjeseci reflektovao se danas zaista u punom sjaju. Ona je izuzetno odgovorna i poslušna. Vjerovao sam da može da bude prva. Vjerujem da će u budućnosti biti i šampion sijveta. Zlatna medalja sa prvih Evropskih igara nije mala stvar. Ova medalja će biti dio istorije”, rekao je Ivanin trener Veselin Novaković.

Ovo je ujedno 12 medalja, a osmo zlato za Srbiju na Igrama u glavnom gradu Azerbejdžana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *