Izdavanje dozvola za izgradnju u centru Grada

U centralnoj gradskoj zoni Bijeljine od početka 2015. godine izdata je jedna građevinska dozvola za podizanje zgrade sa 18 stanova, a od usvajanja regulacionog plana “Zona centar” u aprilu 2013. godine, izdate su tri građevinske dozvole za izgradnju višeporodičnih stambenih objekata sa ukupno 53 stana u zoni centra grada, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Igor Ostojić.

On je naveo da je do sada je izdato više desetina lokacijskih uslova za porodične, višeporodične i poslovne objekte i izrazio očekivanje da će investitori u toku ove godine zatražiti građevinske dozvole za izgradnju na tim lokacijama u centru grada.

– S obzirom da se u zoni obuhvata ovog regulacionog plana većina planiranih objekata i lokacija nalazi u prvoj i drugoj zoni zaštite spomenika kulturno-istorijskog nasljeđa, za izdavanje građevinskih dozvola nadležno je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Trenutno se kod Ministarstva u postupku nalaze četiri zahtjeva za izgradnju stambenih zgrada u centru Bijeljine, podsjeća Ostojić.

Ostojić ističe da se u Odjeljenje za prostorno uređenje transparentno postupa pri izdavanju dozvola, a da se sve dozvole izdaju u znatno kraćim rokovima u odnosu na rokove predviđene Zakonom.

 

Izvor: investinbijeljina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *