IZGRADNJA LIFTA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U II OSNOVNOJ ŠKOLI

U sklopu „Projekta građanin“ učenici 9. razreda II O.Š. posjetili su danas Omladinski centar Vermont kako bi zajednički radili na rješavanju problema neadekvatnih uslova za osobe sa invaliditetom. Posebnost ove akcije ogleda se u tome što su problem prepoznali upravo osnovci koji učionice dijele sa osobama sa invaliditetom i zajedno sa njima prevazilaze ove prepreke.

Učenici su predložili da zajedno sa Vermontom, kojeg su prepozanli kao predstavnika civilnog sektora, idu ka institucijama kako bi ovaj problem bio doživljen od srane svih građana Distrikta pa tako i prepoznat od strane donosioca odluka.

Neke od osnovnih škola u našem gradu već imaju lift za osobe sa fizičkim poteškoćama“ – kazala je djevojčica 9. razreda koja poziva javnost da potrebu za rješavanjem ovog pitanja prepoznaju i u II osnovnoj školi.

Omladinski centar Vermont već dugi niz godina radi na integraciji manjina u društvo te rješavanju poteškoća na koji nailaze, tako da je inicijativa lobiranja inostranih i domaćih donatora u svrhu postavljanja lifta u ovoj školi itekako korisna i dobro došla posebno jer se radi o inicijativi srednjoškolaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *