Jasmin iz Doboja: Nemamo dovoljno hrane, pomozite da moja kćerka nije gladna

DOBOJ – Jasmin Ibraković iz Doboja prije 11 godina teško je nastradao kada ga je udario automobil dok je prelazio na semaforu.

Lijeva ruka uopšte mu nije u funkciji te Jasmin već godinama ne može pronaći posao kako bi prehranio sebe i članove svoje porodice.

Sa ženom i kćerkicom od 5 godina živi u renoviranom podrumu. U porodici niko ne radi, a preživljavaju od pomoći dobrih ljudi, odnosno kada im se neko smiluje pa im da hranu, odjeću ili obuću.

“Muka me je natjerala da vam se obratim. Kada odem u socijalno, kažu mi da nisam stambeno nezbrinut, s obzirom da živim u podrumu očeve kuće, i da ovakvima poput mene ne mogu pomoći osim jednokratne pomoći od 100 maraka. Tih 100 maraka dobijao sam prije prošlogodišnjih poplava, a poslije ni to više ne dobivam jer to opština ne može finansirati. Očajan sam. Nemamo dovoljno hrane, svaki dan mjerimo i gledamo koliko i šta ćemo pojesti. Najteže mi je gledati svoju kćerkicu gladnu”, kroz suze priča Jasmin te moli dobre ljude da mu pomognu nabaviti barem hranu.

“Molim vas da mi pomognete. Osim hrane, ako neko na raspolaganju ima viška stare odjeće i obuće za djevojčicu od pet godina, bio bih sretan da mi se i to donira, jer moja djevojčica od 5 godina hoda u odjeći za djevojčice od 3 ili 4 godine. Ovaj invalid će mu biti zahvalan i na ovome i na onome svijetu”, moli ovaj 41-godišnjak iz Doboja. Dodaje kako bi najsretniji bio kada bi našao posao koji bi mogao raditi s jednom rukom.

“Ako ima neko saznanje za posao portira, čuvara, kurira ili bilo kakav drugi posao koji bih i ja mogao raditi s jednom rukom, molim neka javi kako bih i ja napokon živio kao ljudsko biće, dostojanstveno i uzdignute glave koje ne traži ništa ni od koga, ne prosi…”, kaže Jasmin.

Svi koji su u mogućnosti i žele pomoći porodici Ibraković iz Doboja mogu se javiti na broj telefona 062/011-442, prenosi DobojskiInfo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *