Kada vas je posljednji put nečije dobro djelo oduševilo?

Ukoliko ste svjedoci dobrih djela koje čine ljudi oko vas ili ih i sami činite, vrijeme je da utiske o njima podijelite na sajtu www.dobrodjelo.com i motivišete druge na društvenim mrežama dijeleći priču sa heštegom #dobrodjelo.

To mogu biti svakodnevne male stvari poput situacije u kojoj ste pomogli komšinici da ponese kolica za bebu na peti sprat ili ste ustupili mjesto starijoj osobi u javnom prevozu.

Možda ste bili u prilici da svjedočite spašavanju ljudskog života darivanjem krvi, odrekli ste se kafe u kafiću i nazvali kratki humanitarni broj ili poznajete nekoga ko je udomio promrzlog psa sa ulice.

Zašto je to važno?

Važno je, jer loše vijesti trče mnogo brže od dobrih i ovo je jedan od načina da se to promijeni. Mogli bismo da pomognemo dobrim djelima i dobrim ljudima da se o njima više govori.

Važno je i jer će na kraju ove godine, opština u BiH u kojoj bude učinjeno najviše dobrih djela, koje su markirane na interaktivnoj mapi sajta dobrodjelo.com, dobiti dječije igralište od kompanije ”M:tel”.

To znači da ćete činjenjem dobrih djela ili samo širenjem dobrih vijesti o njima, približiti svoju opštinu novom dječijem igralištu.

A upravo to je namjera društveno odgovorne akcije kompanije ”M:tel” pod nazivom: Dobro djelo – da komuniciramo, motivišemo jedni druge da činimo dobro i zajedno pravimo ovaj svijet ljepšim i boljim mjestom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *