Kadrovi HSS uputili ostavku gradonačelniku Domiću

BRČKO – Peja Mendeš i Petar Blekić, kadrovi Hrvatske seljačke stranke juče ujutru su gradonačelniku Domiću uputili ostavke na mesto šefova vladinih odeljenja za stručne i administrativne poslove, odnosno za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose.

Osim Mendeša i Blekića, ostavku je podnela i Katica Ivanović, savetnica gradonačelnika Distrikta za rad i radne odnose i informacione sisteme u upravi Distrikta.

Ovim su ostvarene najave o izlasku ove stranke iz vladajuće koalicije, koje je proteklih dana javnosti predočio Ivan Krndelj, predsednik ove stranke u Brčkom.

Komentarišući njihove ostavke radonačelnik Domić je izjavio da su kadrovi te stranke to učinili na osnovu podnete „Inicijative HSS-a o potrebi rekonstrukcije izvršne vlasti i parlamentarne većine zbog neefikasnog rada“.

– Obavestili su me da podnose ostavke, čemu je kako ističu doprinelo nezadovoljstvo zbog politike zapošljavanja Hrvata, posebno u obrazovnom sistemu Distrikta – rekao je gradonačelnik dr Anto Domić.

Dr Anto Domić nije izrazio posebnu zabrinutost o nastavku rada Vlade i skupštinske većine.

Inače, Zakonom o Vladi predviđeno je da gradonačelnik na zahtev dvojice šefova Odeljenja o razrešenju odgovori u roku od 15 dana.

Izlaskom dva poslanika iz skupštinske većina, umesto 19 vladajuća koalicija trenutno broji 17 poslanika, što nije dovoljno za rad Skupštine distrikta u punom kapacitetu.

 

PREGOVORI SA OPOZICIJOM

NEZNANIČNO saznajemo da su razgovori sa nekim opozicionim strankama već počeli i da ćevećina u Skupštini distrikta biti obezbeđena. Inače, ovo je već druga ozbiljna kriza vlasti u poslednjih pola godine. Prvu je izazvao Savez za bolju budućnost (SBB), kada su njihovi kadrovi napustili Vladu, a tri poslanika vladajuću koaliciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *